A természet, a rend, az öncél és a jó ízlés

A demokratikusan szexualizált németországi reklámmarketing és a német heteroszexuális párok kézenfogva sétálási módszerei.
Előzmény: Mi is valójában a heteroszexualitás?
Augusztus elsején, miközben az EU magyarországi delegációvezetője a Szigeten megnyitotta a sokmilliós költségvetésű, Tarlós szerint is OK, kulturális Magic Mirror sátrat, s jóval kisebb sajtófigyelem mellett megnyílt az ötvenezerből összehozott, Tarlós számára oly félelmetes Háttér-HCM-Labrisz-NANE jogvédő sátor, sőt augusztus elseje emellett még meleg-média-jogilag is nagy nap volt, de arról most még nem beszélhetek, megvárom, amíg papír lesz róla, szóval aznap Németországban hatályba lépett az azonos nemű párok házasságkötéséről szóló törvény, mivel a német Alkotmánybíróság nem látta végveszélyben forogni a bajor álkeresztények által hőn óvott szent családi értékeket.

Nekem meg másodikára volt előrevásárolt buszjegyem, ami tíznapos rokonlátogatásra vitt Stuttgart környékére. Nagyokat aludtam (rámfért, mert az indulás napján reggel hatkor még arról kellett egy tévében nyilatkoznom, miért törvénytelen, ha Dávid Ibolya a nyomozás előtt máris eredményt hirdet Tarlós büntetőügyében), és nagyokat bámészkodtam. Stuttgartban például rögtön feltűnt, milyen kevés az óriásplakát. Egy szérián a nagybetűs "Für die Männerbewegung" felirat alatt egy hatalmas (kör alakú) gumióvszer, továbbá a "mach's mit" szöveg látszott. Föltűnt, hogy a kevés óriásplakáton ritkán tűnt föl "a nő", s ahol egyáltalán emberek voltak a plakáton, ott nagy felületet tettek ki a meztelen férfitestek. Pontosan akkorát, mint a meztelen női testek.

A hatalmas példányszámban közzétett pucérság abban állott, hogy egy szerelmeskedő nő-férfi pár hirdetett egy cigarettát, habozván, a cigi-e a fenségesebb, vagy a szex. Ez az, ugye, amire a Magyar Reklámetikai Kódex 4. cikkely (11) bekezdése azt mondja, hogy "Tilos a reklámozásban az erotika, a szexualitás öncélú - a reklám tárgya, témája által nem indokolt - felhasználása."

Dehát a németek meg is isszák ennek a nagy öncélúskodásnak a levét. Mert miközben nálunk a termékek felét lengeruhájú nőkkel reklámozzák (hiszen az idézett Kódex következő mondata szerint: "Az emberi [sic!] testnek [óh!] a jó ízlés határai között történő ábrázolása [nem ám a felhasználása!] nem kifogásolható."), addig a német plakáton a nő melle éppoly jól rajta volt, mint a férfi feneke. Ennél intimebb testtájaikat nem mutatták. Viszont mindenki láthatta, hogy az álló férfi és az asztalon ülő nő, törülközővel a combján, egész egyszerűen egyenlő magasságból egymás felé fordulnak!

A nő nem volt kitárva, s nem nézett csábosan a járókelőkre a kisebbség, a csorgónyálú férfinézők kedvéért, amint a férfi sem pózolt senkinek, a meleg férfiaknak sem.

Ezek után érdekelni kezdtek az emberek. S lám: Stuttgart utcáin és Reutlingen főterén a sok járókelő közt felbukkantak a heteroszexuális párok! A fehér, 35 fölötti heteró párok kb. 70%-ánál a férfi ment előrébb. Noha számolgatni nem kezdtem, az ennél fiatalabbaknál látnivalóan úgy 1/6-1/6 arányban a fiú illetve a lány ment elöl, az ifjú párok 2/3-a pedig egymás mellett haladt. A színesbőrűek túlnyomó többségénél viszont a nő kullogott a férfi mögött. És ami még megdöbbentőbb, a fehér német fiatalok feltalálták a demokratikus kézfogást. Úgy bírnak kézenfogva sétálni, hogy a lányok nem csavarják ki kezüket a pasik kényelméért. A fiúk karja sincs gyakrabban a lányoké előtt, mint fordítva, és persze csomó esetben egymás mellett vannak a karjaik. Például gyakran ujjaikat fonták össze egymás felé nyújtva, a legteljesebb szimmetriában. Egy fiú és egy lány. Merthogy kézenfogva járó meleg férfipárt egyet sem láttam, csak egy tinédzser lánypárt.

A férfiak magasságbéli fölényének nem automatikus következménye tehát, hogy a magyar pasik karja 90 fölötti %-ban a nők előtt van, amikor kézenfogva sétálnak (mint azt sokan állították a május 10-i írásom bírálva). Bár az összehasonlítást kissé nehezíti, hogy a barátnőikkel békében sétálgató német fiúk kevésbé akarták szorongatni a lányok kezét és testét, mint ahogy azt a magyaroknál megfigyelni.
jg fotó   (C) copyright Juhász Géza
Minden jogomat fenntartom - Élj te is a fenntartás jogával :)
honlap: http://juhaszgeza.hu