Cikkek, beszédek emberi jogi ügyekről

  Fontosabbak     Kedvenceim     A többi     Mind időrendben     Hol jelent meg?     Téma szerint    
  - Emberi jogok általában  
  - Összehasonlítások  
  - Hatalom a porcelánboltban  
  - LGBT helyzetkép  
  - LGBT jogesetek  
  - LGBT mozgalom  
  - Nő-férfi helyzetkép  
  - Nőmozgalom  
  - Családon belüli erőszak  
  - Szexuálpolitika általában  
Törvényen belül  * Rövid tudósítás az antidiszkriminációs törvény létrejöttéről a Másokban, avagy Lezsák Sándor a horrorfilmek aberrációinak védelméről delirál(2004.)
A fajtalankodási törvény és a férfias büntetőpolitika  * Még egyszer a buziüldözésről. Eljárási és ítélkezési különbségtételek a homo- és heteroszexuális bűncselekményeket elkövetők között.(2002.)
Helyreigazító kérelem a MaNcs-ban megjelent Sisso-interjúmhoz  * A MaNcs 1998. november 19-én közölte Szilágyi Szilvia Sisso velem készült első és utolsó interjúját... Ez köszönőviszonyban sem volt mindazzal, amit Sissonak elmondtam. A helyreigazítást a lap mégsem közölte.(1998.)
Pönalizálás  * Régi, kissé naív írás a szexuális bűncselekmények szabályainak alkotmányos avagy alkotmányellenes voltáról az akkori Btk.-módosítás parlamenti vitájának alkalmából - melynek során dr. Bánk Attila kisgazda képviselő megdöbben azon, hogy a parlament elé kerülhet ama "szüfrazsett vízió", miszerint bűncselekmény a házasságon belüli szexuális erőszak, Csákabonyi Balázs MSZP-vezérszónok szerint ilyen eset nincs is, ha pedig mégis, akkor mégsem...(1997.)
Köszönet Kun Bencének, amiért megírta a 2002. előtti cikkek jórészének összefoglalóját.

jg fotó   (C) copyright Juhász Géza
Minden jogomat fenntartom - Élj te is a fenntartás jogával :)
honlap: http://juhaszgeza.hu