Cikkek, beszédek emberi jogi ügyekről

  Fontosabbak     Kedvenceim     A többi     Mind időrendben     Hol jelent meg?     Téma szerint    
  - Emberi jogok általában  
  - Összehasonlítások  
  - Hatalom a porcelánboltban  
  - LGBT helyzetkép  
  - LGBT jogesetek  
  - LGBT mozgalom  
  - Nő-férfi helyzetkép  
  - Nőmozgalom  
  - Családon belüli erőszak  
  - Szexuálpolitika általában  
Kismocsok, az államférfi és a férfiállam  * Exhibicionizmus kicsiben és nagyban. A család teszi a mesterséges megtermékenyítést, s nem fordítva!(2003.)
Megsemmisítették a szexuális szokások nyilvántartását  * Nem tarthatják nyilván ezentúl az egészségügyben a pácientúra szexuális szokásait. Az alkotmánybírósági döntés pozitív végkicsengése és nevetséges részletei.(2002.)
"... módja van ellátni kisebbségvédő feladatát"  * Társszerző: A. Timár Eszter. * Elemzés a szexuális kisebbségek jogi státuszáról és arról, hogy a jogegyenlőség útja liberális eszmékkel vagy homofóbiával van-e kikövezve.(2002.)
A melegek, a gyermekek és az alkotmány  * Stratégia és taktika a homofóbia és a LMBT jogvédelem küzdelmében. Hogyan arattak pirruszi győzelmet a meleg szervezetek Tarlós István ellen, amikor ki akarta tiltani a meleg témát a Pepsi Szigetről?(2001.)
Beszéd a Tarlós-Sziget botrány elleni demonstráción  * Ki is védi valójában a gyerekeket és a társadalmi többség érdekeit? Az egyre feljebb emelkedni akaró helyi kiskirályok vagy a jogvédő szervezetek?(2001.)
A tudomány oltárai, 1992 - 2000  * Hogyan próbálják a magyar egyetemek megakadályozni hallgatóik meleg tagjait abban, hogy gyakorolják személyiségi jogaikat? Az eltűnő buziplakátok titkai.(2001.)
A 199. § és amit tehetünk  * Az egykori 199. §-ról és az általa megteremtett diszkrimináció kezeléséről. Mi legyen a meleg jogvédők álláspontja? Vitairat, amelyre eddig senki nem válaszolt.(2000.)
Beszéd a Meleg Büszkeségi Felvonuláson  * Programbeszéd a szexuális kisebbségek helyzetéről és további céljaikról. Hogyan integráljunk a liberális utópiában? A meg nem valósulás felelősségét a szerző elhárítja!(1998.)
Köszönet Kun Bencének, amiért megírta a 2002. előtti cikkek jórészének összefoglalóját.

jg fotó   (C) copyright Juhász Géza
Minden jogomat fenntartom - Élj te is a fenntartás jogával :)
honlap: http://juhaszgeza.hu