Cikkek, beszédek emberi jogi ügyekről

  Fontosabbak     Kedvenceim     A többi     Mind időrendben     Hol jelent meg?       Téma szerint  
  - Magyar Narancs  
  - Jogesetekről a Másokban  
  - Egyéb cikkek a Másokban  
  - Fundamentum  
  - Máshol megjelent  
  - Csak interneten publikálva  
  - Beszédek  
Törvényen belül  * Rövid tudósítás az antidiszkriminációs törvény létrejöttéről a Másokban, avagy Lezsák Sándor a horrorfilmek aberrációinak védelméről delirál(2004.)
Törvényt alkotni csak pontosan, szépen...  * Társszerző: Ponikfor-Gazda Gergely. * Kormányozni nehéz, blöffölni egy pillanat műve, a kirakatrendezés mestersége mégsem könnyű. Lévai Katalin csak távolról táplál a melegek iránt olthatatlan szimpátiát, de közelről sem tudja elolvasni, mit ír az antidiszkriminációs törvénytervezet.(2003.)
Ígéretes bánásmód  * Az MSZP minden szépet és jót ígér, majd kormányra kerül...(2003.)
Megsemmisítették a szexuális szokások nyilvántartását  * Nem tarthatják nyilván ezentúl az egészségügyben a pácientúra szexuális szokásait. Az alkotmánybírósági döntés pozitív végkicsengése és nevetséges részletei.(2002.)
A 199. § és amit tehetünk  * Az egykori 199. §-ról és az általa megteremtett diszkrimináció kezeléséről. Mi legyen a meleg jogvédők álláspontja? Vitairat, amelyre eddig senki nem válaszolt.(2000.)
Az arany és a hús  * Minden kezdet dilemmák elé állít és értékválasztásokat igényel. Ezt tudhatjuk meg, konkrétan a Szivárvány Társulás a Melegek Jogaiért alakulásának egyik mellékepizódjából.(1996.)
Köszönet Kun Bencének, amiért megírta a 2002. előtti cikkek jórészének összefoglalóját.

jg fotó   (C) copyright Juhász Géza
Minden jogomat fenntartom - Élj te is a fenntartás jogával :)
honlap: http://juhaszgeza.hu