Cikkek, beszédek emberi jogi ügyekről

  Fontosabbak     Kedvenceim     A többi     Mind időrendben     Hol jelent meg?       Téma szerint  
  - Magyar Narancs  
  - Jogesetekről a Másokban  
  - Egyéb cikkek a Másokban  
  - Fundamentum  
  - Máshol megjelent  
  - Csak interneten publikálva  
  - Beszédek  
Hogyan hátráltatja a nőkereskedelem felszámolását a nők emberi jogai iránt érzéketlen magyar büntetőjogi szemlélet?  * Munkában a bíróságok nőellenessége. A törvények elvileg a striciket üldözik, a bíróságok azonban az elkövetők felelősségét enyhítő "jogelvi" értelmezéseket vezetnek be, s szinte semmit nem tesznek a prostitúcióra kényszerített áldozatok védelmére. A Legfelsőbb Bíróság 3/1999. jogegységi döntése fittyet hány a nemzetközi egyezménynek, mert a százéves magyar hagyomány szerint a stricinek nem az általa kihasznált prostituált nő a sértettje, hanem az elvont "nemi erkölcs".(2004.)
A liberális paradicsom, a jó ízlés és a tapintat, avagy miért nem ír a Soros támogatta újság arról, hogyan tiltakoznak a Soros által pénzelt szexista plakátok ellen a Soros által támogatott jogvédők?  * A Magyar Narancs szerkesztési irányelvei és a lé folyásának iránya.(2002.)
Vád és vádalku  * A halál elosztása és a független, pártatlan magyar igazságszolgáltatás módszerei(2002.)
Cici or not cici  * Le nem közölt cikk a Soros Alapítvány szavazásra buzdító "leszbikus" plakátjairól, és arról hogy hol is jelöli ki ma a nők helyét a liberális hímsovinizmus a politikában.(2002.)
A fajtalankodási törvény és a férfias büntetőpolitika  * Még egyszer a buziüldözésről. Eljárási és ítélkezési különbségtételek a homo- és heteroszexuális bűncselekményeket elkövetők között.(2002.)
A természet, a rend, az öncél és a jó ízlés  * A demokratikusan szexualizált németországi reklámmarketing és a német heteroszexuális párok kézenfogva sétálási módszerei.(2001.)
A Btk. és a relativitás  * A mogyoródi bordélykemping mint a magyar jogrend állatorvosi lova(2000.)
Miért van szükség feleségbántalmazás elleni törvényre?  * Ezt az irományt az alkalom szülte. Zuschlag János képviselő (MSZP) 2000 nyarán írásbeli kérdést intézett Dávid Ibolya igazságügy-miniszterhez "Mit kíván tenni a kormány a szexuális visszaélések és a családon belüli erőszak áldozatai védelmében?" címmel. A miniszter válasza paragrafuscitálásba csomagolt hatalmas mellébeszélésből állott. Írásom Dávid Ibolya terjengős mellébeszélését bírálja, de előadok egy általános fejtegetést is a címbeli kérdésről.(2000.)
Emberi Jogi, Kisebbségi és VALLÁSÜGYI Bizottság  * Templomokat a politikába avagy mi adta az utolsó lökést a feministává válásomhoz?(2000.)
Áru-e a szex?  * Miért ütközik az idealizált "önkéntes" prostituált önrendelkezési jogaiba, ha a "szolgáltatásaiért" pénzt fizetnek neki? (1999.)
A színvonalról, a pénzről, az öngettósítás örömeiről, és arról, miért is tartanak Magyarországon a buzijogok ott, ahol tartanak  * Az írás nyomán a homoszexuális berkek Nagytestvérének ügyviteli módjairól alkothatunk képet magunkban.(1999.)
Ember-e a magzat a tudomány szerint?  * A különböző tudományok élet-fogalma, emberérték-mértékegységei és ezek egymáshoz való viszonya.(1998.)
Helyreigazító kérelem a MaNcs-ban megjelent Sisso-interjúmhoz  * A MaNcs 1998. november 19-én közölte Szilágyi Szilvia Sisso velem készült első és utolsó interjúját... Ez köszönőviszonyban sem volt mindazzal, amit Sissonak elmondtam. A helyreigazítást a lap mégsem közölte.(1998.)
Köszönet Kun Bencének, amiért megírta a 2002. előtti cikkek jórészének összefoglalóját.

jg fotó   (C) copyright Juhász Géza
Minden jogomat fenntartom - Élj te is a fenntartás jogával :)
honlap: http://juhaszgeza.hu