Cikkek, beszédek emberi jogi ügyekről

  Fontosabbak     Kedvenceim     A többi     Mind időrendben     Hol jelent meg?     Téma szerint  
 
Érdekkülönbségek márpedig nincsenek  * A posztkommunizmus még erős, de már nem eléggé. A paraállami álcivil nőszervezetek elefántos mozgása és stratégiai csatavesztése. Az alternatíva csak egy hajszálnyival jobb, de az később derült ki, s még nem írtam meg...(2003.)
A heteroszexuális mundér becsülete  * Példák a rendőrség sötét bugyraiból: az ártatlan meleget megbilincselik, de az anyját kínzó heteró rendőr viselkedése nem kifogásolható...(2001.)
Szakértelem  * Vita egy igazságügyi pszichológus szakértővel egy igen súlyos, kisgyerekek elleni, fizikai és szexuális erőszaksorozat felderítéséről avagy eltussolásáról. A cikk nem alkot véleményt az igazságügyi pszichológus szakértőkről. Pusztán egy párbeszédet ír le.(2001.)
A megalázó előny  * Hogyan kerülhető el a meleg fiatalok részéről a sorkatonai szolgálat? El kell-e kerülni egyáltalán? Mi a hivatalos álláspont a homoszexuálisok katonai szolgálatával kapcsolatban?(2001.)
Osztályhovatartozás és bűnössé nyilvánítás  * Van-e különbség a rendőrség nyomozati tevékenységében aszerint, hogy a feltételezett elkövető milyen vallási, szexuális vagy szociális hovatartozású? A cikk nem ad explicit választ, de...(2001.)
A tudomány oltárai, 1992 - 2000  * Hogyan próbálják a magyar egyetemek megakadályozni hallgatóik meleg tagjait abban, hogy gyakorolják személyiségi jogaikat? Az eltűnő buziplakátok titkai.(2001.)
A törvény, a megfelelési kényszer és a beleegyezési korhatár  * Amikor a Heves Megyei Bíróság mondja meg, hogyan kéne szólnia a törvénynek, viszont a "természet elleni fajtalanság" vádlottja mondja meg, hogyan kéne ítélkezni Európában...(2000.)
Az arany és a hús  * Minden kezdet dilemmák elé állít és értékválasztásokat igényel. Ezt tudhatjuk meg, konkrétan a Szivárvány Társulás a Melegek Jogaiért alakulásának egyik mellékepizódjából.(1996.)
Köszönet Kun Bencének, amiért megírta a 2002. előtti cikkek jórészének összefoglalóját.

jg fotó   (C) copyright Juhász Géza
Minden jogomat fenntartom - Élj te is a fenntartás jogával :)
honlap: http://juhaszgeza.hu