Cikkek, beszédek emberi jogi ügyekről

  Fontosabbak     Kedvenceim     A többi     Mind időrendben     Hol jelent meg?     Téma szerint  
 
Nők vagy dísznők?  * Az MSZP biopolitikája. Szoprán és alt szólamok a férfiuralom kórusában.(2005.)
Peking mínusz tíz  * A nő-férfi egyenlőségpolitika Magyarországon hátramenetben van, de a kormány orrán rózsaszín a szemüveg.(2005.)
Hogyan hátráltatja a nőkereskedelem felszámolását a nők emberi jogai iránt érzéketlen magyar büntetőjogi szemlélet?  * Munkában a bíróságok nőellenessége. A törvények elvileg a striciket üldözik, a bíróságok azonban az elkövetők felelősségét enyhítő "jogelvi" értelmezéseket vezetnek be, s szinte semmit nem tesznek a prostitúcióra kényszerített áldozatok védelmére. A Legfelsőbb Bíróság 3/1999. jogegységi döntése fittyet hány a nemzetközi egyezménynek, mert a százéves magyar hagyomány szerint a stricinek nem az általa kihasznált prostituált nő a sértettje, hanem az elvont "nemi erkölcs".(2004.)
Kinek nem érdeke a csoportok érdeke?  * Az antidiszkriminációs törvény minden kisebbségi csoportnak egyforma jogvédelmet ad - a nullához közeli szinten. Megcáfolom azokat a kormányzati álláspontokat, melyek szerint ennél jobb törvényt nem is lehetett volna írni.(2004.)
Ha tényleg én lennék a miniszter  * E cikkem miatt hisztizett Lévai Katalin a kormányülésen. Tanulság: aki píárpolitikára adja a fejét, elébb esetleg dolgozzon is.(2003.)
Előítéletek és végítéletek  * A "természet elleni fajtalanság" alkotmánybírósági eltörlése nyomán megszüntetett eljárások.(2002.)
"... módja van ellátni kisebbségvédő feladatát"  * Társszerző: A. Timár Eszter. * Elemzés a szexuális kisebbségek jogi státuszáról és arról, hogy a jogegyenlőség útja liberális eszmékkel vagy homofóbiával van-e kikövezve.(2002.)
Vád és vádalku  * A halál elosztása és a független, pártatlan magyar igazságszolgáltatás módszerei(2002.)
A heteroszexuális pedofília és a törvény előtti egyenlőbbség  * Ajánlom ezt a cikket gyakorló pszichológusoknak, akik a rendőri lelkiismeret témakörében kívánnának mélyebb szakmai munkát folytatni.(2002.)
A melegek, a gyermekek és az alkotmány  * Stratégia és taktika a homofóbia és a LMBT jogvédelem küzdelmében. Hogyan arattak pirruszi győzelmet a meleg szervezetek Tarlós István ellen, amikor ki akarta tiltani a meleg témát a Pepsi Szigetről?(2001.)
Beszéd a Tarlós-Sziget botrány elleni demonstráción  * Ki is védi valójában a gyerekeket és a társadalmi többség érdekeit? Az egyre feljebb emelkedni akaró helyi kiskirályok vagy a jogvédő szervezetek?(2001.)
Méltóság és méltatlanság egy jogállamban  * Alaplecke a bíróságok homofóbiájáról és a paragrafus-csavargatásról. Adva van két férfi, az egyik rendőr, a másik nemzetbiztonságis. Mindkettőre ugyanaz a szolgálati törvény vonatkozik. Az egyik meleg: ő nem követ el semmi jogellenest, a Legfelsőbb Bíróság mégis méltatlannak nyilvánítja a szolgálatra. A másik heteró, jogerős büntetőítélet szerint elkövetett egy bűncselekményt, buzit vert a Népligetben - s meghagyják tisztnek.(2000.)
Köszönet Kun Bencének, amiért megírta a 2002. előtti cikkek jórészének összefoglalóját.

jg fotó   (C) copyright Juhász Géza
Minden jogomat fenntartom - Élj te is a fenntartás jogával :)
honlap: http://juhaszgeza.hu